GRØD, GRØD, GRØD

Jeg elsker grød! Vi spiser havregrød hver morgen og nogle dage bliver der lidt tilbage i gryden og andre dage ikke.

Jeg elsker også at få spist vores madrester op og derfor har vi henad vejen fundet et par opskrifter, hvor vi kan bruge grødresterne.
Havregrødsresterne bliver samlet i en skål i køleskabet i løbet af ugen og som regel laver vi en af de 3 opskrifter med grødrester, som vi kender indtil videre, i løbet af weekenden.

Her kan du finde links til grøddeller, grødklatter og grødboller, som vi har prøvet og elsker at spise.

God fornøjelse!

Indholdsfortegnelse

Grøddeller

Denne opskrift kommer fra vores børns børnehave, som tit deler med sig af de opskrifter de laver til børnene. 

En glimrende kødfri delle, som kan bruges i flere slags retter.

De smager så saftigt. Vi bruger dem tit som fyld i en tortilla eller spinatvaffel sammen med en blandet salat, sweet chili sauce, creme fraiche og ost. Ellers som en frikadelle sammen med ris eller kartofler og sovs.

Man kan sagtens proppe andre små rester fra køleskabet i farsen, så de også bliver brugt. Farsen er meget taknemmelig til det formål.

Vi laver dem som regel med gulerod, fordi vi plejer at have det i køleskabet. 
Men vi har også prøvet med rødbeder og da lignede “kødet” en tatar. Det kunne være en god idé til en halloween ret, fordi det ligner råt kød. Men uanset hvilken rodfrugt vi har brugt, bliver dellerne bare super lækre.

Grød
Grød

Grødklatter

Nemme og hurtige at lave, og kan bruges til at tage med på tur eller i madpakken. Vi bruger dem ofte til eftermiddagskaffen sammen med æblemos. Mums!

Grød


Opskriften er den samme som risklatter og er taget fra Frk. Jensens Kogebog. Du kan finde opskriften 
her (klik) i mit tidligere blogindlæg om grødklatter

Klik på billederne for at forstørre dem.

Grødboller

Jeg havde hørt om grødboller og googlede for at se om man kunne bruge grødrester til dette. Da fandt jeg denne madblog – stinna.dk

Grødbollerne bliver så lækre, de er sprøde og meget luftige og saftige. Min mund løber i vand bare jeg tænker på dem. Opskriften på grødboller finder du her.

Grød


Udover grødboller har vi også prøvet 
spinatvafler og familien har guffet det hele. Vi kommer i hvert fald til at prøve flere opskrifter fra Stinna i fremtiden (vi er ikke sponsoreret og vi kender ikke hinanden).

Det er simpelthen en fornøjelse at få brugt sine madrester og ved at lave nye retter af dem, forlænges madens levetid yderligere. Ikke mindst kan du spare penge.
Både grødbollerne og grøddellerne kan fryses. Jeg har ikke prøvet med grødklatterne endnu.

Håber du bliver lige så glad for disse opskrifter som vi er blevet. 

Har du flere forslag til hvordan man kan bruge grødresterne?

Skriv gerne en kommentar, hvis du prøver opskrifterne, eller tag mig på Instagram

Venlig hilsen, 
Jessica

2 kommentarer til “GRØD, GRØD, GRØD”

    1. Hej Lisbeth!

      Jeg kan jo ikke være mere enig. Det giver en god følelse i både mave og pengepung.

      Hav en dejlig dag!

      Venlig hilsen,
      Jessica
      SySL redesign

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen