Det er vigtigt at i det niveau du kommer op med nålen, skal du ned på den anden side af hullet i samme niveau (se billedet). Når du trækker i tråden, efter at du har syet et stykke, trækker siderne på hullet sig sammen, der hvor de tidligere hørt sammen og ikke forskudt af hinanden. Jeg bruger altid dobbelt sytråd.
Ulempen på stof (ikke i hud) er at det på vrangen kan blive en lille forhøjning, som kan genere. Så det er godt hvis hullet er nogenlunde ensartet, lige, så man kan sy tæt på kanterne, og da dannes kun en mindre forhøjning.
Det er især godt hvis man kan bruge samme “rille” i stoffet langs hele hullet, så bliver det endda mere usynligt.
Teknikken virker super på strømpebukser. Men hvis det ikke lykkes og du tænker at strømperne må smides ud, så kan de bruges til andre ting, fx. julepynt – genert julenisse.
Hej
Tak for, at du har lavet siden bloggen her.
Jeg skal hjælpe min far, med et hul i sine bukser.
Det kan jeg få lukket, ved hjælp fra dig. Tak for det.
Vh Ida
Hvor dejligt at høre! Det gør mig rigtig glad. Skriv endelig en besked, hvis du har brug for mere hjælp. Pøj pøj!
Venlig hilsen, Jessica
Dejligt med en anvisning på revner i bukserne fra en absolut kender af sting og holdbarhed 💪🥰
Tak!
Fedt at du ville skrive en kommentar. Altid dejligt at høre fra dem, der har været inde på hjemmesiden og høre hvad de synes om indholdet og om de kan bruge det.
God weekend!
Venlig hilsen,
Jessica
Tak. Jeg skal til at forsøge mig med lap på cowboybukser. Der er nok også en fremgangsmåde hvis jeg tænker patchwork look .Først lige mestre éen dog
🙂
Hvor dejligt! Ja, der er mange måder at komme til målet, afhængig af hvordan du ønsker at de skal se ud. Jeg laver mest lap på indersiden af buksen og så usynligt som nu kan lade sig gøre. Men det er også fedt med en lap på indersiden, som ses igennem hullet på retsiden eller at sætte en lap på retsiden.
Hvis du har lyst vil jeg meget gerne se resultatet. Du kan sende et billede på kontakt@sysl.dk eller tagge mig på instagram sysl.dk, hvis du er på Instagram.
Skriv endelig igen, hvis du har brug for hjælp.
Pøj pøj!
Har købt nogle bukser med huller i, men nu er hullerne blevet større og snoren i hullerne knækker, har I et godt råd til mine bukser bliver pæne igen med små huller i..
Hej Majbrit!
Dejligt at høre fra dig. Jeg kan ikke helt se det for mig. Har du mulighed for at sende mig et billede på kontakt@sysl.dk? Så kan jeg vejlede dig.
Hvis du er i nærheden af Fredensborg, er du velkommen at komme ned fredage kl. 13-17 i butik No16, så kan jeg kigge på det og hjælpe dig der.
Venlig hilsen, Jessica
Jeg har store og små huller i mine hættetrøje på ærmerne der er runde hvordan ser dem sammen Kan man bruge en symaskine eller hvad kan man gøre som ikke rigtig kan se det blivet sygt
Hej!
Har du mulighed for at sende et billede af hullerne på min mail, kontakt@sysl.dk, så kan jeg bedre vejlede dig i hvordan du kommer videre?
Venlig hilsen,
Jessica
Hej, jeg har en gammel yndlings striktrøje, som er dejlig varm i haven, den er nu slidt næsten tynd på albuerne. Har købt noget garn, der matcher lidt, men ikke helt. Har du en smart ide til hvordan de lapper, jeg har tænkt mig at strikke, kunne være ( så det ser lidt smart ud 🙈😂
Mvh. Hannah
Hej Hannah!
Hvor spændende!
Mine forslag er:
– hvis der ikke er slidt hul, men garnet stadig er der, kan man bruge duplicate stitch (tror det hedder maskesting på dansk). Dvs. at du forstærker de eksisterende strikmasker med det nye garn ved at sy maskerne. Der kunne man også lave et mønster i hvis man vil have det mere synligt og sjovt.
– strikke en lap og sy fast. Her kan man også lave et mønster på lappen ved at strikke et mønster eller ved at sy med duplicate stitch ovenpå lappen efterfølgende.
– lave visible mending ved at brodere noget over.
– i princippet kan man jo også stoppe området, som på sokker, hvor man væver garnet først den ene vej og herefter 90 grader på de tråde.
Afhængig af hvordan det ser ud, havde jeg nok valgt at bare forstærke det med duplicate stitch. Tænker også at det er hurtigst. Prøver at sende dig et par links via mail, som jeg har brugt på sokker, men som kan bruges på alt strikketøj.
Håber du kan bruge det og send gerne et billede, når du er færdig på kontakt@sysl.dk (jeg publicerer det ikke). Altid sjovt at se det færdige resultat. Skriv endelig igen, hvis du har flere spørgsmål.
Venlig hilsen,
Jessica
Hej Jessica.
Kender du udtrykket “stoffet spryder” det er når der går et lille
bitte hul og hvis man strækker det, så bliver hullet større???
Jeg er Fynbo og de griner af mig her i Jylland, for det har de
aldrig hørt, de siger, det er noget jeg selv har opfundet og det er
det under ingen omstændigheder.
Hilsen
Annie
Hej Annie!
Desværre ikke, men jeg er jo også svensker. 🙂 Min jyske kæreste kendte det heller ikke.
Men når du forklarer udtrykket, giver det meget god mening. Et sprødt stof, som går i stykker, når man strækker det, kan da sagtens hedde spryde som udsagnsord.
God weekend!
Venlig hilsen,
Jessica
Hej igen og tak for svar.
Jeg har nu fået oplyst fra en veninde fra FYN, at det er et gammelt
ord, hun bruger også denne betegnelse, det er måske FYNSK.
En dejlig blok du har, her kan jeg hente gode ideer.
Hilsen
Annie
Hvor dejligt!
Det er jeg virkelig glad for at høre, Annie. Det gør mig meget glad.
Skriv endelig igen hvis du har spørgsmål eller om du vil give mig fif. Nu har jeg i hvert fald lært et nyt udtryk.
Venlig hilsen,
Jessica
hej
god blok.
Men jeg mangler svar på hvordan jeg reparere kraven på min mands skjorte (jagtskjorte)
der er slidt hul i stoffet lige i nakken hvor den knækker/bøjer.
Hej, Mariane!
Det kommer lidt an på hvordan hullet ser ud, hvor det sidder på kraven og hvilken slags stof skjorten er lavet af.
1. Hvis du har mere en ren flænge langs kravekanten, kan du stadig bruge ladder stitch. Jeg ville lægge en stykke vlieseline under, sy uden at sy i vlieselinestykket og herefter stryge det fast for bedre stabilitet.
2. Hvis det er meget slidt i området, kan du enten bruge visible mending eller stopning, som ved strømper. Ved stopning ville jeg også lægge et stykke vlieseline under uden at sy i det. Køre risting op og ned, som ved stopning, og herefter stryge vlieseline stykket fast for bedre stabilitet.
3. Et tredje alternativ er at bruge et stykke stof, stryge vliesofix på (dobbeltklæbet vlieseline), lægge det under hullet og stryge fast. Herefter sikre stykket med et par risting rundt.
Du er velkommen til at sende et billede af kraven på min mail, kontakt@sysl.dk, så kan jeg forhåbentlig give dig en bedre rådgivning. Mine råd er helt gratis, ligesom min blog. Elsker når andre også gerne vil reparere sit tøj.
Pøj pøj og god weekend!
Venlig hilsen,
Jessica
SySL redesign
Kommentar til slidt krave. I min barndom kan jeg huske, at ældre kvinder, klarede dette problem ved at vende krav, så var den som ny. ( Altså pille stingene op, hvor kraven er påsyet, og så vende den) og sy på igen)
Hej Ellen!
Det var en god idé, og nok endda hurtigere og nemmere end at lappe.
Tak fordi du skriver. Du må endelig komme med flere tip.
Venlig hilsen,
Jessica
SySL redesign