Havregrødsklatter

Hjem » Havregrødsklatter

De smager lidt som pandekager og hele familien elsker dem.

Mums! Havregrødsklat med æblemos.

Ja, det kan godt være at denne spise er en selvfølge for alle danskere, men for mig som svensker er det her en ny ting.
De fleste danskere kender nok opskriften bedre som risklatter.

Og nej, madlavning er ikke min stærkeste side, så det kommer vi ikke til at se meget af her i min blog. Men denne opskrift er bare for god, til ikke at dele. Og på en måde er det en slags upcycling – vi tager noget gammelt, grødrester, og giver det ny værdi, havregrødsklatter.

Opskriften med risklatter, som vi bruger, kommer oprindelig fra Frøken Jensens Kogebog. Vi er bare begyndt at bruge havregrød istedet.
Vi spiser nemlig havregrød hver morgen og omend vi laver samme mængde hver dag, bliver der nogle dage rester tilbage og andre dage ingenting. Det føltes så dumt at smide resterne ud. I løbet af ugen, samler vi sammen i en skål i køleskabet, og laver en omgang havregrødsklatter lørdag eller søndag.

Opskrift havregrødsklatter

  • 1 “tallerken” havregrød
  • 0,5-1 dl mel
  • 1 æg
  • evt. tilsætte lidt revet citronskal, kanel, kardemomme eller rosiner

Antal færdige klatter er afhængigt af hvor store man laver dem.
Konsistensen på dejen skal ikke være flydende, men heller ikke så fast at man ikke kan røre ingredienserne nemt sammen.
Ifølge originalopskriften med risklatter, skal der sukker og salt i, og det synes vi ikke gør noget mere for smagen. Vi bruger det heller ikke i grøden. Oftest tilsætter vi kanel og det passer bare så godt sammen med æblemos.
Det er ligegyldigt om man bruger fin- eller grovvalsede havregryn.
Klatterne smager bedst hvis dejen bruges direkte. Ellers kan de godt blive mere tørre i det.

De er nemme at spise med hænderne for små børn (uden æblemos selvfølgelig…) og derfor også nemme at have med på tur.

Håber I kan bruge opskriften. Skriv gerne en kommentar eller om I har spørgsmål.

God weekend og god efterårsferie!

1 kommentar til “Havregrødsklatter”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top