Foredrag og workshops

Hjem » Foredrag og workshops

Jeg elsker at lære andre at reparere tøj og upcycle.
Det er simpelthen så tilfredsstillende.

I nedenstående kan du se et program og en oversigt over de foredrag og workshops,
jeg tilbyder for nuværende.

Hvis du er interesseret, så skriv til mig for mere information.

Du kan holde dig opdateret på afholdelse af næstkommende foredrag/workshop,
ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev eller følge mig på IG.

program forår 2024

FOREDRAG

tøjet længe leve

Dit klædeskab gemmer på en kæmpe ressource – tøj. Få inspiration til hvordan du kan få udnyttet tøjet optimalt. 

Masseproduceret tøj er blevet så billigt, og let at købe, at kun de færreste bruger tid på, at sy originale ting og reparere småskader. Det er nemmere og hurtigere at købe nyt. 

Men det er sjovt at lave noget originalt, og en tilfredsstillelse at tage et stykke tøj på, man lige har repareret. Samtidigt sparer man rigtig mange penge og skåner klimaet. 

Vi kommer omkring emnerne genbrug, brug og affald; og dykker dybere ned i reparationer, men især upcycling.

Foredraget er for alle – uanset om du er kreativ eller ej, helt uøvet med nål og tråd, eller bare elsker at kreere og sy.

Du får håndgribelige værktøjer til, hvordan dit yndlingstøj kan leve så længe som muligt i dit klædeskab – samt idéer til, hvordan tøjet kan forvandles til nye ting, og leve endnu længere.

Foredraget `Tøjet længe leve´ varer i alt 2 timer, delt op i 2 sessioner á ca. 45 minutter, med en pause imellem til at tale med foredragsholderen, røre ved de medbragte ting og ikke mindst få strukket på ben og hjerne.
Foredraget kan også afholdes på engelsk.

WORKSHOPS

Reparationer

Reparationsworkshop Basis

Her lærer du nogle få og enkle, men meget effektive teknikker, som du kan komme langt med i hverdagen, når dit tøj går i stykker.

Når vores favorittøj går i stykker, giver det kæmpe selvtilfredshed, selv at reparere tøjet, så det kan bruges igen. Ikke mindst fordi man sparer penge og tid, men også samtidigt skåner klimaet. 

Workshoppen er både for øvet som nybegynder.

Læs mere om kurset her.


Du kan finde gratis vejledninger om tøjreparationer her på sysl.dk – reparere lynlås, reparere tøj, reparere dynejakke, visible mending samt reparere strik.

Visible mending

Visible mending foråret 2024 :


Du kan finde gratis vejledninger og opskrifter om visible mending her på sysl.dk – reparere tøj og visible mending – gratis opskrift.

Upcycling

Skjorte til kjole

Vil du lære at sy herreskjorter om til børnekjoler?

Jeg har designet 6 forskellige modeller børnekjoler, lavet ud af herreskjorter, og dem vil jeg gerne lære dig. 

Det er så fedt at tage en gratis skjorte ud af skabet og forvandle den til noget nyt. Måske kan en skjorte fra en du holder af, få nyt liv som børnekjole og bruges i lang tid endnu.

Vi starter workshoppen med at jeg fortæller kort om modellerne ift. fx størrelse, syniveau og sytid, og hvad man skal tænke på i valg af skjorte.
Herefter vælger du model og skjorte, og går igang med at skabe en børnekjole med al den hjælp du får brug for.
Hvis man vælger en af de to hurtigste modeller, kan man nå at blive færdig med én børnekjole under workshoppen.

Man skal kunne betjene en symaskine til denne workshop, men du behøver ikke at være øvet. Det er rigeligt hvis du kan sy lige- og zigzagsting på maskine.

Jeg har én symaskine til rådighed, men ellers har man brug for at tage sin egen med. Jeg har også herreskjorter, som kan medbringes, men tag gerne dine egne med.
I øvrigt tager jeg materialer med som vi får brug for, fx sakse, sytråd, elastik, strygebræt og strygejern. Afhængig af antal deltagere, kan der dog være brug for, at flere tager strygebræt og strygejern med.

Helst maks. 10 deltagere, så alle kan få hjælp. Workshoppen varer 3 timer, hvis vi ikke aftaler andet.
Børnekjolerne passer mest størrelse 98-122, men enkelte modeller kan bruges op til 140.

Du kan se mine gratis vejledninger, til tre af modellerne, her til venstre. Alle seks modeller kan ses på min Instagramprofil.

tasker

Lav en taske ud af herreskjorter eller undertrøjer.

Denne workshop henvender sig til deltagere med forskellige syniveau.
Vi kan lave en vendbar skuldertaske (øvet), gymnastikpose (nybegynder, men kan sy), mulepose af undertrøje (nybegynder, men kan sy) eller mulepose af herreskjorte (let øvet).

Workshoppen er under opbygning. Kontakt mig hvis du er interesseret.

STOFBIND

Lav dine egne stofbind.

Vidste du at du kan lave dine egne stofbind? Og ud af stof du bruger i din hverdag? Dvs. du har allerede alt materiale tilgængeligt derhjemme. Når det materiale er slidt, kan det laves om til stofbind og få nyt liv. Stofbindene kan herefter bruges i lang tid. Jeg har haft mine i over 5 år nu og de kan bruges i lang tid endnu. Det kalder jeg billigt og ikke mindst god brug af materialer. Skal jeg vise dig hvordan?

Stofbind er ikke kun bedre for miljøet end éngangsbind, men giver også færre hudgener i intimområdet.
Stofbindene vaskes i almindelig vaskemaskine på 60 grader og lufttørres.

Denne workshop henvender sig til deltagere på begynder- til mellemsyniveau. Man skal kunne betjene en symaskine, men du behøver ikke at være øvet. Det er rigeligt hvis du kan sy lige- og zigzagsting på maskine.

Materialer medbringes både af kursisterne samt mig selv. Jeg har kun én symaskine til rådighed, så medbring gerne din egen. Der er et væld af mønstre tilgængelige på nettet, men jeg har tre med i forskellige størrelse, som jeg ved fungerer godt. 

Helst maks. 10 deltagere, så alle kan få hjælp. Workshoppen varer 3 timer, hvis vi ikke aftaler andet. Kontakt mig hvis du er interesseret.

Tøj

Zipper repairs

Edited on January 23rd 2024 When a zipper stops functioning, it can render, e.g. a fully functional coat, completely useless and that is such a ...
Read More →
Croutoner
Mad

Croutoner

Croutoner Jeg elsker madrester og især at få det hele brugt.  Når vores brød begynder at blive tørt, skærer vi det i terninger og fryser ...
Read More →
forlænge tøj
Tøj

Forlæng (levetiden på) børnetøjet

FORLÆNG (levetiden på) BØRNETØJET Udover at forlænge levetiden på børnetøjet ved at reparere det (se Min lille lappe-huller-i-tøj-guide), kan du rent faktisk også forlænge levetiden ved ...
Read More →
fastelavn
Fastelavn

Fastelavn

HURTIGT GØR-DET-SELV Fastelavnskostume Så er vi der meget snart – selve dagen for fastelavn. Mange har allerede et kostume, men hvis ikke, så fortvivl ikke. ...
Read More →
julepynt
Jul

Julepynt 2022

Julepynt – makramé Hvert år, når jeg tager vores julepynt frem, giver det mig et stort smil på læberne. Der er ting, jeg selv har lavet, ...
Read More →
Reparationsworkshop basis
Tøj

Reparationsworkshop basis

Reparationsworkshop basis Hvis du ønsker at denne workshop skal komme i en by tæt på dig, eller endda hjem til dig, så skriv til mig og vi ...
Read More →
Scroll to Top